blommer
ÆblerAebler.html
pærerPaerer.html
blommer
Find vejFind_vej.html
 
 
Czar, 
Engelsk sort, lavet ved en krydning mellem sorterne Prince Engelbert og Rivers Early Prolific. Frugten er middelstor,  runde til ovale blommer.
Kødet er gult, saftigt, ret fast og noget fibret, stenen slipper ikke helt og en god spiseblomme.
Jubilæum, 
Svensk sort krydset på Balsgård i begyndelsen af 1980 mellem ‘Giant’ og ‘Yakima’. 
Frugten er meget stor, oval og ved modenhed rød violet med lys dug. Kødet er fast med en sød, fin syrlig smag. Moden omkring begyndelsen af september og kan lagres ca. 2 uger. Fin spiseblomme.
’Opal, 
Svensk sort frembragt på Alnarp i 1926 ved kryds-ning mellem ‘Oullins Reine Claude’ og ‘Early Favourite’. 
Frugten er rundagtig, middelstor, rødviolet med lyseblå dug. Smagen er sødlig, aromatisk og svag syrlig. Kødet løsner fint fra stenen. Modner i slutningen af august. God spiseblomme, der også er fin til marmelade.
 Victoria, 
4-5½ cm lang og 4 cm bred blomme.  Kødet er blødt og moderat saftigt. Smagen er behagelig uden at være udpræget syrlig eller sød og med ringe aroma. Kødet slipper ikke helt stenen. Plukkes og bruges i september.
’Valor, 
Canadisk sort der er fremkommet ved krydsning mellem ‘Epineuse’ og ‘Grand Duke’. 
Frugten er stor oval til ægformet med mørk  purpurblå dækfarve og blå dug. Kødet er middelfast, lidt saftigt med en sød, noget syrlig smag.  Modner midt i september og kan holde sig et stykke tid. Fin husholdnings- og spisefrugt.
Ive, 
Er blevet til i Sverige i 1977 som en frøplante af ’Althans Reine Claude’. 
Frugten er svagt oval, blårød, saftig og sød.
 Herman, 
Er en svensk sort fra 1974, der er en krydsning mellem sorterne ’Czar’ og ’Ruth Gerstatter’. Blommen er middelstor og blå.

Liste over blommer der gennem sæsonen tilbydes fra gårdbutikken